Bevalling

Niemand zal je precies kunnen vertellen hoe de bevalling verloopt, het is daarom heel begrijpelijk dat je er vragen over hebt. Het is goed om je goed voor te bereiden op je bevalling. Dit kun je doen door informatie op te zoeken, bijvoorbeeld op de website van de vereniging van verloskundigen of op de site babyopkomst.nl. Ook kun je een zwangerschapscursus volgen ter voorbereiding op je bevalling. 

Wanneer je ongeveer 30 weken zwanger bent, zullen we uitgebreid de bevalling met je doorspreken. Je krijgt vooraf aan dit gesprek ook veel foldermateriaal van ons mee. We vinden het fijn wanneer jullie samen naar dit gesprek komen. Wil je de folders alvast inkijken, kijk dan hieronder.

Hoe bereid je je voor?

Hoe ga je om met pijn?

Welke houding past bij jou?

Deze folders zijn er ook in andere talen te verkrijgen (onder andere Turks, Engels, Spaans, Arabisch). Kijk daarvoor onder het kopje folders/ links. 

Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.