Geboorteplan

Een geboorteplan helpt je bij de voorbereiding op je bevalling. Je kunt hierin je wensen, ideeën, en verwachtingen kwijt. Dit kunnen heel praktische dingen zijn, maar ook hoe je wilt dat wij met jou omgaan tijdens de geboorte van jouw kindje.

Rond de 30e week van je zwangerschap, bespreken we met jou je wensen voor je bevalling en je geboorteplan. We vinden het prettig om aan jouw wensen en verwachtingen te voldoen, zolang dit medisch verantwoord, haalbaar en reëel is.

Bewaar het geboorteplan bij je zwangerschapspapieren en maak eventueel een extra kopie.

Tips bij het schrijven:

 • Zet de belangrijkste wensen bovenaan.
 • Houdt het kort en overzichtelijk, denk aan ongeveer 1 pagina.
 • Blijf positief in je bewoordingen (dus zinnen als "we zijn van plan om ..." en "we hopen dat ..."). Niet iedere bevalling verloopt zoals je verwacht.
 • Voor voorbeelden kun je eens kijken op de website van de organisatie van verloskundigen  Geboorteplan de Verloskundige 
 • Verder kun je veel tips halen uit de brochures die je van ons krijgt ter voorbereiding op het bevallingsgesprek.

Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Winschoten of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.