Verloskundige of gynaecoloog

In Nederland begeleidt de verloskundige de gezonde vrouw tijdens haar zwangerschap, bevalling en kraambed. Wanneer er tijdens één van deze fasen problemen zijn of te verwachten zijn, dan zal zij de vrouw doorsturen naar de verloskundige of gynaecoloog van het ziekenhuis. Tijdens de bevalling kan het bijvoorbeeld zijn dat je wordt overgedragen omdat het kindje in het vruchtwater heeft gepoept, de weeën niet krachtig genoeg zijn of doordat de placenta vast blijft zitten na de bevalling. In dat geval zal de klinisch verloskundige (verloskundige van het ziekenhuis) of de gynaecoloog de bevalling verder afmaken en gaan wij (meestal) weg. 


Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.