Kraamtijd

Na de bevalling breekt er een bijzondere tijd aan waarin je als moeder of vader je kindje eindelijk in je armen houdt. Zelf moet je nog herstellen van de bevalling en het wennen aan de nieuwe situatie vraagt vaak ook veel van je. Doe het daarom rustig aan. We hebben hieronder een paar tips voor je op een rijtje gezet:

 1. Verwacht niet meteen te veel van jezelf. Je hebt tijd nodig om lichamelijk en emotioneel te herstellen, dat is normaal.
 2. Gun jezelf tijd om het voeden en alle anderen nieuwe dingen rustig te kunnen leren, het is normaal dat dit wat tijd nodig heeft.
 3. Probeer genoeg rust te nemen, bijvoorbeeld door tussen de middag te slapen.
 4. Zorg goed voor jezelf, eet gezond en gevarieerd en drink voldoende.
 5. Neem samen met je partner de tijd om alleen met jullie baby te zijn, zo kun je goed aan elkaar wennen en elkaar leren kennen.
 6. Laat niet meteen te veel bezoek langs komen. Veel bezoek kan stress en onrust met zich mee brengen. Dat heeft een negatieve invloed op de borstvoeding en het slaap en eet ritme van jullie baby.
 7. Geef duidelijk je behoeftes en wensen aan, zowel aan elkaar als ook aan de kraamzorg of familieleden die helpen

Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.