Hielprik en gehoorscreening


In de eerste week na de geboorte van jullie kind, tussen de 4e en 8e dag, zal er iemand van de wijkverpleging langs komen voor de hielprik en de gehoorscreening. Hieronder staat kort beschreven wat beide onderzoeken inhouden.

Hielprik

In de eerste week na de geboorte van jullie kind worden enkele druppels bloed afgenomen uit de hiel van de baby. In een laboratorium wordt het bloed onderzocht op een aantal zeldzame, maar ernstige aandoening. Deze aandoeningen zijn niet te genezen. Maar als ze op tijd worden opgespoord, zijn ze wel goed te behandelen. Het is daarom heel belangrijk voor de gezondheid van jullie kind dat jullie meedoen aan de hielprik.

Voor meer informatie over de hielprik, klik hier.

Gehoorscreening

De gehoorscreening wordt gelijktijdig uitgevoerd met de hielprik. Deze test bepaalt of het gehoor voldoende is voor een goede spraak en taalontwikkeling. Deze gehoorscreening is pijnloos en duurt meestal maar een paar minuten.

Voor meer informatie over de gehoorscreening, klik hier.


Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.