Wat te regelen

Aangifte

Binnen drie dagen moet je kindje aangegeven zijn bij de gemeente waar het is geboren. Deze gemeente zorgt ervoor dat de gegevens bij de gemeente waarin je woont terecht komen. De geboortedag zelf telt niet mee. Wanneer de derde dag op een zaterdag, zondag of feestdag valt, moet het de eerstvolgende werkdag. Neem een geldig legitimatiebewijs, een eventueel trouwboekje of de papieren van de erkenning mee. Zie hieronder voor de contactgegevens van de verschillende gemeentes.

Gemeente Oldambt

gemeente Groningen

gemeente Delfzijl

Gemeente Loppersum

Huisarts

Breng je huisarts op de hoogte van de geboorte van je kindje. Soms krijg je een brief mee vanuit het ziekenhuis om bij de huisarts af te geven. 

Ziektekosten verzekering

Uw kindje is niet vanzelf meeverzekerd ! Meld je kind binnen 4 maanden na de geboorte bij de zorgverzekeraar aan. Zo voorkom je dat je de medische kosten zelf moet betalen. De zorgverzekeraar stuurt je een polisblad, waarop je kind vermeld staat. Check of je het polisblad ontvangt.


Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.