Versoepelde maatregelen Corona bij Artemis vanaf 17-6

Zoals in veel beroepsgroepen zijn er weer versoepelingen omtrent de corona-maatregelen mogelijk, zo ook bij ons in de praktijk. 

Dit houdt in dat de meeste controles weer terug naar normaal worden gebracht. 
Dit betekent dat tot 27 weken om de 4 weken controles plaatsvinden, daarna tot 33 weken om de 3 weken, tot 37 weken om de 2 weken en daarna iedere week.

De controles vinden weer plaats op de praktijk, met als enkele uitzondering de afspraak rond 20 weken, dit zal nog telefonisch zijn. De (telefonische) afspraken zoals ze nu zijn ingepland blijven in principe zoals afgesproken. Mocht je hier vragen over hebben of een afspraak willen aanpassen, neem dan contact op met de assistente. 

Het advies blijft; kom zo veel mogelijk alleen. Voor de echo-afspraken mag je partner mee. Bij andere controles eventueel naar eigen inzicht of in overleg. Kinderen en andere familieleden/vrienden mogen helaas nog niet mee naar controles.

Bevalling: 
Er mag 1 extra persoon (naast je partner) bij de bevalling aanwezig zijn, dit geldt zowel voor een thuis- als een ziekenhuisbevalling. Wel kan het zijn dat, wanneer de bevalling medisch wordt en het te druk wordt in de kamer, de extra persoon verzocht wordt om weg te gaan.

Na een poliklinische bevalling is bezoek in het ziekenhuis nog niet toegestaan. Mocht je na de bevalling langer in het ziekenhuis moeten blijven, is het in overleg mogelijk om eigen kinderen op bezoek te laten komen.

Kraamtijd: 
In de kraamweek zullen in ieder geval twee huisbezoeken door de verloskundige plaatsvinden. Mocht er een reden zijn om vaker langs te komen, of mocht je dit zelf prettig vinden, dan is dit mogelijk. Tussendoor zal er een aantal keer telefonisch contact zijn. De nacontrole, zes weken na de bevalling, kan zowel telefonisch als op de praktijk.


In het algemeen blijft de regel; overleg voor een afspraak als jij of een huisgenoot corona-klachten heeft. 
Desinfecteer of was je handen bij binnenkomst in de praktijk. 
Wij zorgen voor de juiste hygiëne maatregelen in de praktijk.

 
 

 

Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.