Het personeel

De verloskundigen

De praktijk bestaat uit een team van 4 verloskundigen:  twee praktijkhouders en twee vaste waarnemers. 


Marjanne Blokzijl

Sinds 2013 werk ik als verloskundige bij Artemis, eerst als waarnemer en vanaf 2015 als één van de drie maten van de praktijk. Voordat ik verloskundige werd, heb ik jaren als kinderverpleegkundige gewerkt. Deze ervaring neem ik uiteraard mee in mijn werk. Als verloskundige mag je aanstaande ouders begeleiden tijdens een hele bijzondere periode in hun leven. Maar ook een periode die soms heel onzeker en turbulent kan zijn. Ik vind het erg bijzonder om mensen te zien groeien in hun rol als ouder en het vertrouwen in zichzelf te zien groeien. Hierbij wil ik graag helpen door alle tijd te nemen om jullie vragen te beantwoorden en samen te bekijken wat jullie nodig hebben in de zwangerschap, tijdens de bevalling of in de kraamtijd. Verloskunde is een prachtig vak, ik heb iedere dag plezier in mijn werk en hoop dat dan ook zeker uit te stralen! Ik heb zelf twee zoons (van 2004 en 2007) en woon samen met mijn man in Delfzijl. Anne Westerhout

Ik ben geboren in het Delfzicht ziekenhuis en getogen in Wirdum. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de verloskunde academie in Groningen. Na 4 jaar in Groningen te hebben gewoond, bracht de liefde mij toch weer terug in de buurt van mijn geboorteplaats. Ik heb eerst als waarneemster gewerkt bij Artemis, maar al snel kwam er een plekje in de maatschap vrij en heb ik de plaats van Lucie Pijpker overgenomen. Ik hoop een frisse blik te kunnen geven aan de praktijk. Daarnaast hoop ik alle vrouwen en hun partners op hun gemak te kunnen stellen en een bijdrage te kunnen leveren aan een goed verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. 
Ellis Sijmons

Op 8 maart 1993 ben ik geboren in het ziekenhuis in Alkmaar. Totdat ik uit huis ging heb ik in Wieringerwaard in Noord-Holland gewoond. Na het behalen van mijn havo diploma heb ik een tussenjaar genomen en ben ik 3,5 maanden in Australië geweest om te backpacken. Hierna heb ik 1 jaar verpleegkunde gestudeerd aan de Hogeschool Leiden en daarbij mijn propedeuse behaald. Mijn droom is echter altijd geweest om verloskundige te worden, omdat ik stellen graag wil begeleiden tijdens de bijzondere periode van ouders worden. Dit werd werkelijkheid, want in juli 2016 studeerde ik af tot verloskundige in Groningen. Na mijn afstuderen heb ik bij verschillende verloskundigenpraktijken in Groningen, Friesland en Drenthe gewerkt. Momenteel woon ik samen met mijn man in de stad Groningen.Ik geniet van de veelzijdigheid van verloskunde, het feit dat geen dag hetzelfde is en ook van de vele verschillende mensen die ik ontmoet. Wat ik bied is onder andere een luisterend oor en met mijn rustige uitstraling hoop ik daarnaast vertrouwen te geven. Ik vind het belangrijk dat we met z’n allen goed terug kunnen kijken op de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Inge Draaisma


Mijn naam is Inge Draaisma, ik ben geboren en getogen in Wagenborgen en woon daar nog steeds met veel plezier, nu met mijn partner.
Na 5 jaar opleiding ben ik in juli 2019 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Groningen, dit is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden! De verloskunde is mijn passie en ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen. Met vriendelijkheid, rust en enthousiasme draag ik graag een steentje bij tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. Goed luisteren naar jullie wensen vind ik tevens heel belangrijk.

 

De assistentes

Het team van verloskundigen wordt ondersteund door twee vaste assistente's en een inval assistente. Als je voor de eerste keer belt staan zij je te woord en zullen een afspraak met de verloskundige voor je maken.


 

Marjan Oldenburger

Sinds 2008 ben ik werkzaam als assistente bij Artemis. Hiervoor heb ik 25 jaar gewerkt als assistente in een huisartsenpraktijk. Ik woon in Delfzijl samen met mijn man, mijn 2 zoons studeren inmiddels in Groningen. Elke week op dinsdag en donderdagmorgen kun je me achter de balie vinden en kun je mij telefonisch bereiken voor alle vragen.


  

Marleen Drenth 

Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen, een dochter van 12 jaar en een zoon van 10 jaar, in Delfzijl. Mijn achtergrond bestaat uit vele jaren kinderopvang, maar daarnaast heb ik ook gewerkt als secretaresse en receptioniste. Mijn dienstverlenende instelling en mijn ervaring zijn een mooie combinatie om het team te ondersteunen. Iedere maandag- , woensdag- en vrijdagmorgen ben ik het eerste aanspreekpunt.
Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.