Het personeel

De verloskundigen

De praktijk bestaat uit een team van 5 verloskundigen: drie praktijkhouders en twee vaste waarnemers. De spreekuren hebben we verdeeld onder twee teams. Op maandag en dinsdag houden Anne en Els spreekuur en op donderdag en vrijdag tref je Fenny of Marjanne. Op woensdag wisselen beide teams elkaar af. Boukelien werkt in beide teams waar nodig. Els Moualhi-Bloos

In 1980 studeerde ik af in Amsterdam en ben daarna 9 jaar werkzaam geweest in Algerije waar ook onze dochters zijn geboren in het eerstelijns kliniekje waar ik werkte. In 1990 kwam ik waarnemen in Delfzijl en Appingedam en na een paar jaar heb ik mij in dit gebied gevestigd. Het was even wennen zo van Noord Afrika naar Noord Nederland (vooral de temperaturen) maar het bevalt letterlijk en figuurlijk nog steeds erg goed. In verband met mijn ruime ervaring in binnen- en buitenland, kan ik je goede tips geven en geruststellen. Ook voel ik mij thuis bij veel verschillende culturen. Verder vind ik het belangrijk dat jij je thuis voelt in onze praktijk en je je vrij voelt, om alles wat je wilt weten, aan mij te vragen. Marjanne Blokzijl

Sinds 2013 werk ik als verloskundige bij Artemis, eerst als waarnemer en vanaf 2015 als één van de drie maten van de praktijk. Voordat ik verloskundige werd, heb ik jaren als kinderverpleegkundige gewerkt. Deze ervaring neem ik uiteraard mee in mijn werk. Als verloskundige mag je aanstaande ouders begeleiden tijdens een hele bijzondere periode in hun leven. Maar ook een periode die soms heel onzeker en turbulent kan zijn. Ik vind het erg bijzonder om mensen te zien groeien in hun rol als ouder en het vertrouwen in zichzelf te zien groeien. Hierbij wil ik graag helpen door alle tijd te nemen om jullie vragen te beantwoorden en samen te bekijken wat jullie nodig hebben in de zwangerschap, tijdens de bevalling of in de kraamtijd. Verloskunde is een prachtig vak, ik heb iedere dag plezier in mijn werk en hoop dat dan ook zeker uit te stralen! Ik heb zelf twee zoons (van 2004 en 2007) en woon samen met mijn man in Delfzijl. Anne Westerhout

Ik ben geboren in het Delfzicht ziekenhuis en getogen in Wirdum. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de verloskunde academie in Groningen. Na 4 jaar in Groningen te hebben gewoond, bracht de liefde mij toch weer terug in de buurt van mijn geboorteplaats. Ik heb eerst als waarneemster gewerkt bij Artemis, maar al snel kwam er een plekje in de maatschap vrij en heb ik de plaats van Lucie Pijpker overgenomen. Ik hoop een frisse blik te kunnen geven aan de praktijk. Daarnaast hoop ik alle vrouwen en hun partners op hun gemak te kunnen stellen en een bijdrage te kunnen leveren aan een goed verloop van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Fenny Broekroelofs

Mijn naam is Fenny Broekroelofs, ik ben 58 jaar en al bijna 34 jaar werkzaam als verloskundige. Tot 2014 heb ik een eigen praktijk gehad. Eerst 20 jaar als solopraktijk en daarna in een maatschap. Ik ben geboren en getogen in Radewijk een klein dorpje in de gemeente Hardenberg. In Hardenberg heb ik bijna 31 jaar gewerkt als verloskundige. Ik hoop op een plezierige samenwerking. Het is mijn streven dat jullie met trots en tevredenheid kunnen terugkijken op een hele belangrijke periode in jullie leven.
 De assistentes

Het team van verloskundigen wordt ondersteund door twee vaste assistente's en een inval assistente. Als je voor de eerste keer belt staan zij je te woord en zullen een afspraak met de verloskundige voor je maken.


 

Marjan Oldenburger

Sinds 2008 ben ik werkzaam als assistente bij Artemis. Hiervoor heb ik 25 jaar gewerkt als assistente in een huisartsenpraktijk. Ik woon in Delfzijl samen met mijn man, mijn 2 zoons studeren inmiddels in Groningen. Eens in de twee weken op maandag en elke week op dinsdag en donderdagmorgen kun je me achter de balie vinden en kun je mij telefonisch bereiken voor alle vragen.


  

Marleen Drenth 

Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen, een dochter van 11 jaar en een zoon van 9 jaar, in Delfzijl. Mijn achtergrond bestaat uit vele jaren kinderopvang, maar daarnaast heb ik ook gewerkt als secretaresse en receptioniste. Mijn dienstverlenende instelling en mijn ervaring zijn een mooie combinatie om het team te ondersteunen. Eens in de 2 weken op maandag- en iedere woensdag- en vrijdagmorgen ben ik het eerste aanspreekpunt.
Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.