De eerste controle

Positieve zwangerschapstest

Je kunt ons bellen wanneer je een positieve zwangerschapstest hebt. We plannen de eerste controle met je wanneer je ongeveer 9 weken zwanger bent. Je krijgt dan van ons al veel informatie over je zwangerschap. Ook vertellen we jou wat je van ons kunt verwachten tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. We kijken ook al even of we een kloppend hartje zien op de echo. Misschien heb je zelf ook veel vragen, neem ze mee naar het gesprek en stel ze gerust ! 

Bij je aanmelding ontvang je van ons een vragenlijst. We willen je vragen deze vragenlijst in te vullen en z.s.m. te mailen naar info@artemis-verloskunde.nl. In de vragenlijst stellen we je vragen over jouw gezondheid, de gezondheid van de vader van het kindje, over jullie beide families en over jullie leefsituatie. 

Tijdens deze 1e controle zullen we ook je gewicht willen weten, je bloeddruk meten en bloed afnemen voor je bloedgroep, rhesusfactor en een aantal infectieziekten. Meer informatie over het bloedonderzoek kun je lezen in de folder Zwanger Ook maken we een pasfoto van je om bij je dossier te voegen. 

We zullen je tijdens de eerste controle vragen of je meer informatie wil over screening van je ongeboren kind. Dat houdt in dat je je kindje kunt laten testen op een aantal syndromen en op aangeboren afwijkingen. Meer hierover vindt je op Onderzoek van mijn ongeboren kindTermijnecho

Vanaf ongeveer 11 weken zwangerschap plannen we een termijnecho. Bij deze echo stellen we de juiste termijn vast en bekijken we wanneer de uitgerekende datum is. Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het HCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt gebruikt voor het maken van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot met  de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste HCG-hormoon. Als je je hebt aangemeld zal de informatrice contact met je opnemen om een afspraak met je te maken.

Voor meer informatie of om je aan te melden: 

0800-0228070 (gratis)  of via de volgende site Moeders voor Moeders
Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.