Vervolgcontroles

Gedurende de zwangerschap kom je zo’n keer of 12 bij de verloskundige. Dit zal in het begin om de 4-5 weken zijn, vanaf 27 weken om de drie weken, vanaf 33 weken iedere 2 weken en na 36 weken iedere week. Natuurlijk passen we dit schema zo nodig aan.

De volgende controles zullen steeds 15 minuten duren. We meten dan je bloeddruk, je gewicht als je dat wilt en onderzoeken je buik om de groei en de ligging van het kindje te bepalen. Ook luisteren we naar het hartje. Wij geven je informatie over allerlei zaken en jij kunt uiteraard al je vragen aan ons stellen. Mocht je eens wat uitgebreider willen praten, bijvoorbeeld omdat je erg onzeker bent of veel vragen hebt, geef dit dan gerust aan ons door, zodat we extra tijd voor je kunnen inplannen.

Je krijgt van de verloskundige een zwangerschapskaart mee. Op je zwangerschapskaart staan al je gegevens van de zwangerschap. Het is daarom belangrijk dat je deze kaart meeneemt iedere keer dat je bij de verloskundige komt. neem de kaart ook mee wanneer je naar de huisarts of gynaecoloog gaat. Het is raadzaam de kaart altijd bij je te hebben.


Bevallingsgesprek

Wanneer je ongeveer 30 weken zwanger bent, plannen we extra tijd in om met je te praten over de bevalling. De controle daarvoor krijg je informatie over de bevalling van ons mee zodat je je al goed kunt inlezen. Ook adviseren we om, zeker bij je eerste kindje, naar de voorlichtingsavond bij ons op de praktijk te gaan. Tijdens het bevallingsgesprek vinden we het belangrijk jouw wensen rondom de bevalling te horen. Een handig hulpmiddel hierbij is een geboorteplan. Neem deze dus mee tijdens het bevallingsgesprek. Zie voor het geboorteplan onder het kopje bevalling.


Over ons

We verlenen zorg:

In de gemeente Appingedam, de gemeente Delfzijl en de aangrenzende gemeenten. Als je poliklinisch in Scheemda of Groningen wilt bevallen, ongeacht je woonplaats. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig, je kunt je rechtstreeks bij ons aanmelden.

Contact

Verloskundigenpraktijk Artemis

 • Burgemeester Buiskoolplein 43,
  9934 PA Delfzijl

  Stadshaven 23,
  9902 DA Appingedam
 • Telefoon 0596 615 994
  Spoednummer 06 307 228 36
  E-mail info@artemis-verloskunde.nl

KNOV

Kwaliteitsregister Verloskundigen

logo keurmerk knovDe verloskundigen van praktijk Artemis staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Dit betekent dat we regelmatig bijscholingen volgen. Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, de klachtencommissie en het privacyreglement geregeld.